چگونه مهارت سخنرانی و صحبت در جمع را تقویت کنیم؟

بدون شک همه ما تا به حال با افرادی روبهرو شدهایم که اگر در هر شرایطی قرار بگیرند، میتوانند با صحبت کردن رضایت افراد را جلب کنند. معمولا صحبتهای این افراد حتی اگر صحت نداشته باشد، باز هم میتواند سایرین را قانع کند. اما چگونه ما هم میتوانیم بدین شکل در هر شرایطی صحبت کنیم؟ پاسخ این سوال استفاده از تکنیکهای جدید برای سخنرانی در جمع است. تفاوتی ندارد شما رئیس یک مجموعه هستید یا کارمند، به هرحال باید بتوانید برای اینکه به اهداف خود نزدیکتر شوید، از این تکنیکها استفاده کنید. بنابراین اگر شما هم تا به حال از سخنرانی در جمع ترس داشتهاید یا نحوه انجام این کار را نمیدانستید، بهتر است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چگونه مهارت سخنرانی و صحبت در جمع را تقویت کنیم؟
راهکارهای زیادی برای تقویت سخنرانی در جمع وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. اما ما در این مقاله، بهترین تکنیکها را به شما آموزش میدهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا مهارتهای سخنرانی و گفتاری خود را تقویت کنید.
قبول کردن ترس از سخنرانی و صحبت کردن
اغلب اوقات، زمانی که در مورد سخنرانی بحث میشود، افراد به ترس از انجام این کار فکر میکنند. اما این ترس برای افرادی که مشکل خجالتی بودن هم دارند، بیشتر آزاردهنده است. برای رفع این مشکل، توصیه میکنیم ابتدا میزان ترس خود از انجام این کار را مشخص کنید. سپس این موضوع را قبول کنید و به خودتان اعتراف کنید که از انجام این کار ترس دارید. گام بعدی مشخص کردن عوامل به وجود آمدن ترس است. عواملی که باعث ایجاد این استرس و ترس میشوند را پیدا کنید و برای خودتان کاملا مشخص کنید که از چه مواردی ترس دارید. برای مثال ممکن است فکر کنید که از مسخره شدن و خندیدن حضار ترس دارید، یا هول شدن و عدم بیان درست کلمات و سایر مواردی که از این قبیل است. پس از مشخص کردن عوامل ترس، بهتر است به دنبال راهکارهای برطرف کردن آن باشید.
گسترش دایره لغات
یکی از مهمترین تکنیکها برای بالا رفتن مهارت سخنرانی، گسترش دایره لغاتی است که از آنها استفاده میکنید. توصیه میکنیم حتما یک دیکشنری تهیه کنید و از لغات آن در جهت بهتر شدن تواناییهای گفتاری استفاده کنید. حتما باید روزانه مشغول یادگیری تعدادی لغاتی جدید باشید، زیرا گسترش دایره لغات یکی از پیشنیازهای اصلی در افزایش قدرت سخنرانی و صحبت در جمع است. اما نکته مهم این است که صرفا به دنبال حفظ کردن کلمات نباشید، باید سعی کنید از این کلمات در طی مکالمات خود استفاده کنید تا به ضمیر ناخودآگاه شما اضافه شود.
راهکار دیگری که برای پیدا کردن کلمات جدید وجود دارد، مطالعه کتابهای مختلف، روزنامه، مجلات و … است. همچنین میتوانید از اپلیکیشنهای مختلف برای این کار استفاده کنید. امروزه نرمافزارهای زیادی برای تلفنهای همراه طراحی شدهاند که هم به صورت صوتی و هم فایل پی دی اف، متن یک کتاب یا مجله را در اختیار کاربران قرار میدهند.
لبخند زدن
سعی کنید تا حد امکان در زمان صحبت کردن با سایر افراد، لبخند بزنید. زمانی که اینکار را انجام دهید، بازخورد خوبی دریافت میکنید و مخاطبان هم به صورت متقابل به شما لبخند میزنند. یکی از تمرینهای مناسب برای این لبخند زدن و دادن حس خوب به فرد مقابل، این است که بحث خود را با دست دادن، سلام و خوشآمد گویی شروع کنید. همچنین میتوانید در ابتدای مکالمه از عبارت “خیلی خوشحالم که شما رو ملاقات میکنم” استفاده کنید.
با خودتان صحبت کنید
اصلیترین و بهترین تمرین برای بهبود مهارتهای سخنرانی، صحبت کردن است. بنابراین سعی کنید در مواقعی که تنها هستید، با خودتان صحبت کنید. این صحبت کردن نوعی تمرین به حساب میآید و در دراز مدت میتواند تاثیرات قابل توجه زیادی داشته باشد. اما دقت داشته باشید که حتما این کار را با صدای بلند انجام دهید، زیرا زمانی که با صدای بلند استفاده میکنید، متوجه اشتباهات، نقاط ضعف، تُپُقهای خود میشوید و بیشتر سعی میکنید مطابق استانداردها، صحبت کنید.
بهتر است برای اینکه این تمرین تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد، جلوی آینه اینکار را انجام دهید. یک متن روی برگهای بنویسید و به جلوی آینه بروید. سپس همان متن را با صدای رسا و بلند روخوانی کنید. اگر در زمان روخوانی متن از آینه به خودتان نگاه کنید، تاثیرگذاری این تمرین بیشتر، و باعث روان صحبت کردن شما خواهد شد.
شرکت در مراسمات سخنرانی
برای اینکه بتوانید به خوبی صحبت کنید، احتمالا شرکت در مراسمات مختلف سخنرانی به شما کمک زیادی میکند. صحبت کردن در جلوی افراد مختلف هرچقدر بیشتر باشد، قدرت و مهارت شما در سخنرانی بالاتر میرود. همچنین اگر در چنین مراسماتی شرکت کنید، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنید و دیدن سخنرانی افراد دیگر، باعث میشود تا نقاط مثبت آنها را یادبگیرید و استفاده کنید. بعلاوه نقاط ضعف سایر سخنرانان را هم مشاهده میکنید و سعی میکنید چنین اشتباهاتی انجام ندهید.
تاثیر تمرینات تنفسی برای سخنرانی و صحبت در جمع
برای جلوگیری از تُپُق زدن در جلوی جمعیت، بهتر است حتما تمرینات تنفسی را به شیوهای درست و اصولی انجام دهید. با انجام تمرینات تنفسی، میتوانید روی صدای خود کنترل بسیار بیشتری داشته باشید که میتواند در تاثیر سخنان بر مخاطبان، موثر باشد.
صدای خود را ضبط کنید
در زمان انجام تمرینات مختلف، صدای خود را ضبط کنید. برای مثال زمانی که در حال خواندن یک متن هستید یا با خودتان صحبت میکنید، ضبط صدا میتواند بسیار موثر عمل کند. هنگامی که صدای خود را گوش دهید، با ایرادات مختلفی در نحوه صحبت کردن مواجه خواهید شد. میتوانید مشکلات خود را یادداشت کنید و در طی چندینبار تمرین، دیگر آنها را تکرار نکنید.
زبان بدن
زبان بدن یکی دیگر از موثرترین تکنیکها در سخنرانی است. برای اینکه زبان بدن خود را تقویت کنید، توصیه میکنیم در زمان تمرین جلوی آینه، حتما به خودتان نگا ه کنید. همچنین میتوانید از خودتان یک ویدیو ضبط کنید. ضبط ویدیو دقیقا مانند ضبط صدا عمل میکند و در زمان باز بینی، متوجه اشتباهات خود خواهید شد و دیگر آنها را تکرار نمیکنید.
کلام آخر
برای اینکه مهارتهای سخنوری و سخنرانی خود را افزایش دهید، بدون شک به تمرینهای زیاد و مدت زمان مناسبی احتیایج خواهید داشت. همیشه این موضوع را به یاد داشته باشید که این چنین مهارتها یک شبه، یک هفتهای یا حتی یکساله تکمیل نمیشود، بنابراین باید همواره به دنبال یادگیری و آموزش در حوزه سخنرانی و صحبت در جمع باشید. در همین راستا توصیه میکنیم در دوره فن بیان و سخنرانی پیشرفته شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید